Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan zomaar gebeuren dat u, als u op bezoek bent bij een kennis, zijn laptop laat vallen. Of uw kind gooit een dure vaas om als hij bij uw buren aan het spelen is. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u beschermd tegen de aansprakelijkheid voor deze schade.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor alle schade die wordt veroorzaakt door u of uw gezinsleden. Schade die veroorzaakt wordt door huisdieren, uitwonende, studerende kinderen, logés of inwonende ouderen wordt ook vergoed. In veel gevallen wordt een maximale schade van €1.250.000 gedekt. Wel geldt er in sommige gevallen een eigen risico.

De schade die u veroorzaakt met een motorvoertuig is niet verzekerd met uw aansprakelijkheidsverzekering. Deze schade wordt verhaald op uw wettelijk verplichte WA-verzekering. Schade aan gehuurde goederen is niet verzekerd, evenals schade als gevolg van opzettelijk handelen. Veroorzaakt één persoon op uw polis schade voor een ander persoon op uw polis (bijvoorbeeld, uw kind laat uw tablet vallen), dan is dit niet verzekerd. Dit geldt ook voor de schade die u veroorzaakt tijdens de uitoefening van uw beroep. Hiervoor kunt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Verder is het mogelijk om een aantal aanvullende dekkingen af te sluiten. Dekking voor aansprakelijkheid tijdens sport en spel maakt bijvoorbeeld niet standaard deel uit van iedere aansprakelijkheidsverzekering.