Pakketverzekering

Een pakketverzekering is een verzekering waarin verschillende verzekeringen kunnen worden gecombineerd. Veel maatschappijen die meerdere verzekeringen aanbieden, hebben ook pakketverzekeringen in hun assortiment. Een pakketverzekering heeft voor de consument een aantal voordelen.

Allereerst sluit de consument alle verzekeringen af bij één partij. Dit betekent dat eventuele schade maar bij een verzekeringsmaatschappij hoeft te worden gemeld. Omdat alle verzekeringen op een polisblad staan is het daarnaast makkelijker voor de consument om het overzicht te behouden. Een ander groot voordeel is dat de verzekeringen binnen een pakket vaak beter op elkaar aansluiten qua dekking dan losse verzekeringen van verschillende maatschappijen.

Door meerdere verzekeringen bij één partij af te sluiten voorkomt u dat bepaalde vormen van schade net tussen twee verzekeringen in vallen en dus niet gedekt zijn. Een laatste afweging om voor een pakketverzekering te kiezen is het feit dat veel verzekeraars korting aanbieden als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit. De verzekeraar geeft daarmee het voordeel door dat het heeft als een klant meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Pakketverzekeringen komen in verschillende varianten.

Een simpel voorbeeld wat nog vaak voorkomt is dat een consument zijn inboedel en opstalverzekering bij verschillende verzekeraars verzekerd heeft. Om problemen te voorkomen bij schade is het verstandig om deze verzekeringen bij 1 verzekeraar onder te brengen. Want wanneer valt laminaat onder de inboedelverzekering en wanneer onder de opstalverzekering? Als laminaat verlijmt is valt deze onder de opstalverzekering (aard en nagel vast) en wanneer deze "los" ligt valt deze onder de inboedelverzekering.

U begrijpt het al het is verstandig om in ieder geval deze verzekeringen onder 1 dag te hebben om discussie bij een grote schade (huis afgebrand) te voorkomen.

De verzekeringen die onderdeel zijn van de pakketverzekering verschillen, maar ook de kortingen en voorwaarden binnen de pakketverzekeringen kunnen anders zijn. De meeste particuliere verzekeringen zijn in een pakketverzekering te sluiten.