Reisverzekering

Een reisverzekering is, net als iedere andere schadeverzekering een contract dat je af kunt sluiten tegen eventuele schade die je oploopt. Voor een reisverzekering is dit voor schade die je oploopt tijdens het reizen. Meestal vallen hier alleen vakanties onder, dus geen zakenreizen. Een reisverzekering is een aanvullende verzekering.

Verschillende vormen reisverzekeringen

Er zijn een aantal verschillende vormen van reisverzekeringen, kijk hieronder in het overzicht welke het beste bij jouw situatie past.

  • Aflopende reisverzekering
  • Doorlopende reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Reisverzekering vergelijken
  • Overige reisverzekering

Elke verzekering werkt weer op een andere manier en zit dus ook anders in elkaar, vandaar dat het verstandig is om jezelf van te voren af te vragen welke het beste bij jou past.


Aflopende reisverzekering

Een aflopende reisverzekering, de naam zegt het al, is een verzekering die afloopt. Dit betekent doorgaans dat hij wordt afgesloten voor de duur van één vakantie. Waarom zou je jezelf verzekeren wanneer je niet op reis bent? Handig dus als je niet zo’n wereldreiziger bent!


Doorlopende reisverzekering

In tegenstelling tot de aflopende reisverzekering, is een doorlopende reisverzekering het hele jaar geldig. Dat betekent dat er geen specifieke ingangs- of einddatum is. Met deze verzekering kun je dus het hele jaar door reizen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele schade die je oploopt. In Nederland is het wel zo geregeld dat je voordat je op reis gaat een boekingsbevestiging bij je verzekeraar moet inleveren. Wil je niet in de problemen komen,  vergeet dit dan niet!


Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is dan weer van hele andere aard dan de andere verzekeringen. Deze verzekering dekt namelijk je kosten als je reis niet door kan gaan. Vaak is dit bijvoorbeeld voor medische redenen. In je polisvoorwaarden staan alle gedekte evenementen. Mochten ze voorkomen en je reis kan niet doorgaan, dan kun je je geld terugkrijgen.


Overige reisverzekering

Voor langere reizen bestaan er ook speciale verzekeringen. Deze bieden ook dekking bij bijvoorbeeld wereldreizen, werkvakanties of stagereizen.


Verdere opties

Wanneer je je reisverzekering afsluit, moet je ook rekening houden Waar je naartoe gaat Met wie je gaat Zo wordt er doorgaans een verschil gemaakt tussen reizen binnen Europa en wereldreizen. Je kunt naast jezelf ook je kinderen en partner verzekeren. Extra opties waarvoor je ook kunt kiezen zijn zakenreizen, bagage, extra kosten, geneeskundige kosten, wintersport of bijzondere sporten, rechtsbijstand, ongevallen, geld en automobilistenhulp.

Denk dus goed na voordat je op vakantie gaat welke verzekering het best bij jouw vakantie past. Op deze manier zal je niet voor nare verrassingen komen te staan!

Check hieronder onze aflopende reisverzekeringen van onder andere:

Voorkomen is beter dan genezen

Voordat je op vakantie gaat is het verstandig om eerst een lijst te maken met wat je nodig bent voor je vakantie. Op deze manier zorg je ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat en dat voorkomt vaak een hoop ellende op vakantie en eventueel schade.